Nystart och målsättningar

Det nya året har kommit igång och många av oss har gjort upp planer och mål. Kanske du är en av dom? Eller kanske har du fastnat i tankegångarna kring vad det egentligen är du vill? I januaris inspirationsbrev vill jag därför hjälpa dig att komma vidare i tankegångarna kring vad du vill samt att hålla upp motivationen att jobba för dina målsättningar.

3 tips av mig

Ta reda på vad du vill, på riktigt. Under alla skal och bakom alla roller. Vad vill DU?

Definiera varför du vill just det. Vad får du ut av att uppnå det du säger att du vill ha? På vilket sätt är det bättre än det du har just nu?

Fundera över vilka hinder som kan komma i din väg och hur du kommer runt dom - kom ihåg att många av våra hinder finns innanför vårt eget huvud.

2 tankeväckande citat

Om du inte vet vart du vill komma är det ingen skillnad vilken väg du tar (Alice i Underlandet)

Om du inte vet vart du ska är det ingen idé att skynda dig när du ändå inte vet när du är framme (Nalle Puh)

1 övning att testa

Mirakelfrågan

Den här övningen använder jag mycket tillsammans med mina klienter i samband med målprogrammering. Det är också en mycket bra övning att ta tag i då du inte riktigt vet vad du vill. I korta drag handlar övningen om att skriva ner, beskriva och berätta om din drömdag i en drömvärld. Hur ser det ut? Hur känns det, vad ser du och vad hör du? Den här övningen är fullpackad med symbolik som kan berätta förvånansvärt mycket, om du vill lyssna.

Läs mer om hur hela övningen går till här.


Gillade du inspirationsbrevet?

Klicka på knappen nedan så får du härefter inspirerande innehåll till din e-post en gång i månaden: